Tovább a tartalomra
2017. december 28. csütörtök / sumblinker

Ez meg AZ

Nem vagyok se Stephen King, se horror rajongó, mégis a nagyon alap horrorokat megnézem és pár meg is tetszik – Cápa, Ideglelés, A dolog…

maxresdefault

Az AZ-nak a ’90-es évekbeli változatával is így voltam. Kötelezően nézős volt. (A könyvről nem tudok nyilatkozni.) Az újrázás azonban sokkal zagyvább, betegebb, sokszor öncélúan erőszakos.

Tudom, hogy csak film, értem is az alap logikát (egy lény, ami mindenkit a saját félelmeivel csal csapdába), de sokszor a maga logikáján belül sem működik a darab. Alapból szerencsétlen emberekkel kegyetlenkednek a való életben, bohóc ügyileg és még a képzeletükben is. What? Minden gyerek szülője beteg, aberrált, elcseszett, de sokszor maguk a gyerekek is: késelnek, ölnek…. 1000-szer durvább, véresebb, agresszívabb a régi változatnál, ami ugyan vontatott volt – de ez meg a másik véglet.

maxresdefault41

Van benne minden szubzsanrából: zombifilm, halott kisgyerek, sima hentelés, ugrálós-hangos zenés ijesztgetés… És még a műfajokon belül is csapong – a vérrel teli fürdőszobát egy snittben vidám Cure számra takarítják – tiszta eklektikus az egész film. A Stranger Things-hez van hasonlítva, ami nyilván a könyvből merített, de az a sorozat valahogy egységesebb műfajilag.

losers_club

Ez az AZ egy baromi durva, beteg horror, amibe még 100 műfajt (kaland, dráma, pszichotriller, vígjáték…) belesuvasztottak. (Ez csak az én véleményem, tudom, hogy sokak szerint nagyon jól sikerült – nem célom senkit megbántani. Azt is el tudom képzelni, hogy könyv hűbb lett, de ez esetben a könyv se tetszene.)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: