Tovább a tartalomra
2017. november 21. kedd / sumblinker

Stranger Things második évad

strangerthings2-finalposter-full-700x1046_1200_1793_81_sA Netflix sorozatokban az a csodálatos, hogy egyszerre jön ki streamen az egész évad, így a Stranger Things második szezonja nagyjából hasonlóképp járt nálam, mint az első.

Úgy 2-3 délután alatt daráltam le, és akkor még lassú voltam.

A sorozat kicsit később folytatódik, mint ahogy az első évad véget ért. Will gyakorlatilag jól van, elvideojátékoznak a haverokkal, meg persze Halloween-re készülnek. Néha azonban látomások kísértik a fiút, amiket anyja és barátai is már-már természetesnek vesznek. A “Tótágas” nevű párhuzamos világ újfent megjelenik neki – és a rohamok sajnos egyre gyakoribbak…

landscape-1486986380-stranger-things-mike-wheeler-2

Fontosabb szerepet kap Jim sherrif karaktere is, aki Will családját istápolja, illetve a srácok egy régi jó barátját nevelgeti titkon az erdőben – nem nehéz kitalálni, hogy Eleven lesz az, aki visszatér.  A lány egyre nehezebben bír képességeivel, viszont az emberek közé viszonylag jól szocializálódott már a TV-nek hála. Egy napon azonban elege lesz a bezártságból és felkeresi anyját, majd “testvéreit”… (Ez a szál leginkább a következő évadra készít fel minket, azt gyanítom.)

thegateheader-620x370

Will anyja, Joyce is kezd feloldódni, randizgat a kicsit béna, de jólelkű Bobbal (a.k.a. Csavardi Samu). A romantikus szálakat tetszik ahogy folytatják – a gyerekek közt is vonzalmak jelennek meg, a gyönyörű Nancy és az eddig unszimpatikus Steve kapcsolata viszont válságba kerül.  Azért persze nem esnek az írók túlzásba, de lehet izgulni a párokért is.

A fő sodort persze Will és az egyre átkelni akaró gigantikus szörny kapja. Két új szereplő is felbukkan, a városba frissen költöző család féltestvérei: a deszkás kiscsaj “Mad Max” és az ultratahó Billy mutatkozik majd be. Szerencsére a karakterek árnyalása most is erőssége a sorozatnak: kiderülnek sérüléseik, motivációik, végig fenntartva a figyelmet. Ennyiből szeretem jobban a kevés résszel bíró, 40 perc körüli sorozatokat – marad bőven idő a jellemábrázolásra…

dacre-montgomery-stranger-things-2

Dustin is megmarad humorforrásnak – az (eleinte) aranyos, új barátocskájával, Dart-tal. Természetesen a címhez hűen a természetfeletti is munkálkodik rendesen – számomra továbbra is egy kissé lightos Silent Hill maradt ez a vonal – bár a második évad a vége felé azért bekeményít és igencsak horrorba kezd hajlani a sorozat, megidézve az Aliens-t, vagy az Obscure című videojátékot.

Nagyon ajánlani nem kell, továbbra is hiánypótló retro thriller sorozat rengeteg utalással és nosztalgikus elemmel telepumpálva (Jedik, Ghostbusters, walkman, mint újdonság…). Ezúttal a cliffhanger engem kevésbé birizgál, mint az első évad végén, viszonylag kerek lezárást kapunk – de természetesen jön a folytatás.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: