Skip to content
2016. október 12. szerda / sum-blink

Alice Tükörországban vélemény

Az első Tim Burton féle Alice, sajnos távolról sem volt jónak nevezhető. A fura remake-folytatásban a lányról alig tudtunk meg valamit, egyfajta Narnia jellegű tini harcos, fantasy filmet rittyentett össze a mester, egy, a tőle megszokott magas színvonalú vizuális világban. De sajnos semmi több… Lássuk most a folytatást.

11904964_73d51a825f661dabefd19b9018f6bef7_wm

A Tükörország cím ne tévesszen meg senkit. Most sem a regények Alice Liddle-je a főszereplőnő – így köze nincs azokhoz – hanem Kingsley kisasszony, aki apja cégét időközben hatalmas hajós vállalattá duzzasztotta, jó feminista lévén. Ő a hajó kapitánya és mikor visszatér egy üzleti útról látja, hogy anyja házának megőrzése és elhunyt apja hajója (azaz kvázi a munkája) közt kell választania. Mi mást tehetne, mint megint elmenekül egy kicsit álmodozni?

alice_tukororszagban_screenshot_20160530175822_3_original

A kék lepkét – valaha Bölcselő – követve, az ominózus tükrön át először a lány összemegy, megjelennek a sakkfigurák… és kb ennyit látunk, ami lazán kapcsolódik a könyvekhez. Mert Alice-nek most a beteg Kalaposon kell segítenie, akinek haldoklik (vagy a tűzben tán meg is halt) családja.

alice-through-the-looking-glass-1024x576

Alice így az Időt keresi fel (na Ő egy tényleg jó karakter lett, csak ebben a filmben nem tud kibontakozni az őt játszó Sacha Baron Cohen), aki nem is gonosz, nem is barát, de van egy különös gépezete, amivel utazgatni tud az idősíkokon át. Hősünk lenyúlja a ketyerét és visszagurul a múltba – miközben Kalapos családján igyekszik segíteni kiderül róla is pár dolog, valamint egy s más a Vörös királynőről.

alice-tukororszagban-jelenet-05

A többi mellékszereplő most sajnos teljesen elsikkad, még a macska is. Kár, a teapartis nyulat és a kutyát kedveltem, mint régi/ új karaktereket. A sztori sajnos banális, kaotikus, a látvány nem rossz (igaz, Burton már csak producer volt, jóval világosabb a mű), de a karakterek még mindig nagyon kiforratlanok – kivéve Időt. Alice talán jobb valamivel, cserébe Johnny Depp Kalaposa 10-szer súlytalanabb, mint volt. Kár érte. (A Madness Returns-t megidézi a királynő mindenféle gyökerekből és csápokból fonódott lakása, az égből kizuhanó Alice, a steampunk gyár és a kórház jelenet.)

Vajon megoldja-e Alice a csodaországi és való életbeli problémáit? Erről szól a teleregény újabb része.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: