Skip to content
2016. május 11. szerda / sum-blink

Top 10 legjobb mellékszereplő

Alyx_VanceNPC-k, azaz nem játszható karakterek. Szerethető figurák, többnyire számíthatunk rájuk. Nélkülük nem lenne ugyanaz a játék: segítenek, bosszantanak, megnevettetnek, flörtölnek velünk, vagy csak szimplán tanácsokkal látnak el.

Következzen a videojáték történelem 10 legmenőbb másodhegedűse.

10. Joe (Mafia 2)

Vito női rokonai után elsőként Joe-t látogatja meg Amerikába érkezve – Ő az, aki szépen belerántja az alvilágba a srácot. Mentségére legyen mondva – vicces egy k*rvapecér. Kéglijén lotyók tanyáznak, hatalmas szövege van és a játék egyik legemlékezetesebb küldetése, mikor részegen fuvarozzuk haza őt. (Nem véletlen kapott külön DLC-t….)

maxresdefault

9. Barry: (Alan Wake)

Egy sötét sztorit muszáj egy vicces karakterrel feloldani – a Remedy ezt nagyon jól tudja, de teszi ezt intelligensen. Barry nem ripacs, mégis piros pufajkájában szórja a poénokat a legnagyobb akció közepette is – üde foltja a remek játéknak. És persze: “soha többé nem iszik”.

0

8. Ada Wong: (Resident Evil)

A dögös ázsiai lány az egyik legnagyobb femme fatale a RE és a játéksorozatok történelmében: a 4. és 6. részben külön kampányt is kapott. Kemény, dögös és hihetetlen mutatványok közepette húzza Leon agyát. (A zombikéval mást csinál.)

AdaWong

7. Wheatley (Portal 2)

Egy steril sci-fi, tele száraz humorral – melyből a legtöbbet a folytatásban Wheatley-nek, az egyszemű robotnak köszönhetünk. Nem véletlen egy angol humorista szinkronizálja az izgő-mozgó, morálisan ingoványos kis droidot.

Wheatley_in_space_by_lomoco-d3f9bds

6. Mona Sax (Max Payne)

Az Alan Wake mellett szintén sötét hangulatú (Remedy-s) akciójáték, a Max Payne is listára került, de kivételesen nem humoros mellékszereplővel, hanem az egyik legridegebb, mégis szenvedélyes, veszélyes bérgyilkosnőjével. Ő Max-nek szintén csak szenvedést okoz a játék során – mégsem tudnak egymás nélkül élni. (A második részben irányíthatjuk is.)

animaatjes-max-payne-2-the-fall-of-max-payne-3956971

5. Elisabeth (Bioshock Infinite)

Fura lány ez az Elisabeth, egy steampunk felhővárosban egy hatalmas madárrobot által őrizve, kalitkába zárva tengeti napjait és (misztikus oknál fogva) egyik kisujja hiányzik. Igazi tökéletes NPC egy amúgy is ütős FPS játékba – intelligens, segít, nem akad be. És nagyon szép!

BioShock-Infinite-Elizabeth-Dances-1280x800

4. Dog (Half Life 2)

A Half Life 2-ben megismert kutya, valójában egy hatalmas robot. Tulajdonosa szerepel majd a listán, de addig is nézzük “kutyát”: Doggal apportírozhatunk, segít a harcok során és az epizodikus folytatásokban is fontos szerepet kap ez a bumfordi, szeretni való jószág.

Dog_vs_Strider_Outlands

3. Chloe Frazer (Uncharted 2)

A Playstation 3 exkluzív kalandjáték szexis és pimasz tolvaja jó ideig Nate mellett lesz a játék során – segít neki lövöldözni, nyomozni, valamint poénos fricskákkal (és domborulataival) hergeli hősünket. Aztán szétválik az útjuk és, ahogy a sztori, a románc is egyre csavarosabb lesz. Nők…

uncharted-2-chloe-frazer-nathan-drake

2. Cheshire Cat: (American McGee’s Alice, Madness Returns)

Ó, a macska. Nem hogy ki nem hagytam volna, de a lista írásakor már tudtam, hogy a top 3-ba kerül: Az Alice-nek rejtélyes tanácsokat adó göthös, cinikus kandúr sziporkázóan fanyar humorával oldja a felbolydult lány elméjében játszódó “furcsábbnál furcsább” hangulatú kalandokat. Hajszálnyival húz csak el Kalapostól…

alice-screencap-4

1. Alyx Vance (Half Life 2)

És ismét egy szereplő a Half Life 2 sorozatból. Nem véletlenül nyert ő: a doki lánya, a félvér Alyx, olyan emberi karakter (az elsők között az iparban), aki érzelmeket közvetít, emberi, aggódunk érte és mindig hasznunkra van a játék során. Megjelenése igazi mérföldkő volt 2004-ben!

mod_half-life_screenshot_2_half_life_alyx_fakefactory_desktop_2560x1600_wallpaper-221067

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: