Skip to content
2016. május 11. szerda / sum-blink

Top 10 legjobb mellékszereplő

Alyx_VanceNPC-k, azaz nem játszható karakterek. Szerethető figurák, többnyire számíthatunk rájuk. Nélkülük nem lenne ugyanaz a játék: segítenek, bosszantanak, megnevettetnek, flörtölnek velünk, vagy csak szimplán tanácsokkal látnak el.

Következzen a videojáték történelem 10 legmenőbb másodhegedűse.

10. Joe (Mafia 2)

Vito női rokonai után elsőként Joe-t látogatja meg Amerikába érkezve – Ő az, aki szépen belerántja az alvilágba a srácot. Mentségére legyen mondva – vicces egy k*rvapecér. Kéglijén lotyók tanyáznak, hatalmas szövege van és a játék egyik legemlékezetesebb küldetése, mikor részegen fuvarozzuk haza őt. (Nem véletlen kapott külön DLC-t….)

maxresdefault

9. Barry (Alan Wake)

Egy sötét sztorit muszáj egy vicces karakterrel feloldani – a Remedy ezt nagyon jól tudja, de teszi ezt intelligensen. Barry nem ripacs, mégis piros pufajkájában szórja a poénokat a legnagyobb akció közepette is – üde foltja a remek játéknak. És persze: “soha többé nem iszik”.

0

8. Ada Wong (Resident Evil)

A dögös ázsiai lány az egyik legnagyobb femme fatale a RE és a játéksorozatok történelmében: a 4. és 6. részben külön kampányt is kapott. Kemény, dögös és hihetetlen mutatványok közepette húzza Leon agyát. (A zombikéval mást csinál.)

AdaWong

7. Wheatley (Portal 2)

Egy steril sci-fi, tele száraz humorral – melyből a legtöbbet a folytatásban Wheatley-nek, az egyszemű robotnak köszönhetünk. Nem véletlen egy angol humorista szinkronizálja az izgő-mozgó, morálisan ingoványos kis droidot.

Wheatley_in_space_by_lomoco-d3f9bds

6. Mona Sax (Max Payne)

Az Alan Wake mellett szintén sötét hangulatú (Remedy-s) akciójáték, a Max Payne is listára került, de kivételesen nem humoros mellékszereplővel, hanem az egyik legridegebb, mégis szenvedélyes, veszélyes bérgyilkosnőjével. Ő Max-nek szintén csak szenvedést okoz a játék során – mégsem tudnak egymás nélkül élni. (A második részben irányíthatjuk is.)

animaatjes-max-payne-2-the-fall-of-max-payne-3956971

5. Elizabeth (Bioshock Infinite)

Fura lány ez az Elizabeth: egy steampunk felhővárosban egy hatalmas madárrobot által őrizve, kalitkába zárva tengeti napjait és (misztikus oknál fogva) egyik kisujja hiányzik. Igazi tökéletes NPC egy amúgy is ütős FPS játékba – intelligens, segít, nem akad be. És nagyon szép!

BioShock-Infinite-Elizabeth-Dances-1280x800

4. Dog (Half Life 2)

A Half Life 2-ben megismert kutya, valójában egy hatalmas robot. Tulajdonosa szerepel majd a listán, de addig is nézzük “kutyát”: Doggal apportírozhatunk, segít a harcok során és az epizodikus folytatásokban is fontos szerepet kap ez a bumfordi, szeretni való jószág.

Dog_vs_Strider_Outlands

3. Chloe Frazer (Uncharted 2)

A Playstation exkluzív kalandjáték szexis és pimasz tolvaja jó ideig Nate mellett lesz a játék során – segít neki lövöldözni, nyomozni, valamint poénos fricskákkal (és domborulataival) hergeli hősünket. Aztán szétválik az útjuk és, ahogy a sztori, a románc is egyre csavarosabb lesz. Nők…

uncharted-2-chloe-frazer-nathan-drake

2. Cheshire Cat (American McGee’s Alice, Madness Returns)

Ó, a Macska. Nem hogy ki nem hagytam volna, de a lista írásakor már tudtam, hogy a top 3-ba kerül: Az Alice-nek rejtélyes tanácsokat adó göthös, cinikus kandúr sziporkázóan fanyar humorával oldja a felbolydult lány elméjében játszódó “furcsábbnál furcsább” hangulatú kalandokat. Hajszálnyival húz csak el Kalapostól…

alice-screencap-4

1. Alyx Vance (Half Life 2)

És ismét egy szereplő a Half Life 2 sorozatból. Nem véletlenül nyert ő: a doki lánya, a félvér Alyx, olyan emberi karakter (az elsők között az iparban), aki érzelmeket közvetít, emberi, aggódunk érte és mindig hasznunkra van a játék során. Megjelenése igazi mérföldkő volt 2004-ben!

mod_half-life_screenshot_2_half_life_alyx_fakefactory_desktop_2560x1600_wallpaper-221067

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: