Skip to content
2015. június 24. szerda / sum-blink

Rebels 2. évad – nyitány

Megjegyzendő, hogy a készítők a Birodalom visszavágot akarják tónus terén megcélozni a Lázadók sorozat folytatásával (na vajon miért pont azt?), így jóval sötétebb hangvételre számíthatunk. De még így se járunk a New Hope közelében sem hangulatilag , a debütáló duplarész alapján – ám mindenképp baljós árnyak leselkednek a háttérből…

(Szpojler vagy mifene előfordulhat, de hát hol nem?)

Star-Wars-Rebels-Season-Two-13

A 40 perc cselekményét meghagyom Nektek felfedezni – nem túl bonyolult, másrészt leginkább a karakterek és a hangulat erős a nyitórészekben, így azokról mesélnék.

Nagy hiba, hogy a trailerek, szinte minden izgalmas, valamire való jelenetet lelőttek már. Ami feltűnt, hogy több űrcsata van/ lesz az évadban, a jól ismert, régi fregattal, már az első két részben egy igen ismerős hajó is felbukkan! A támadó gépek közt egyenlőre a (természetesen kék) A-wingeket csodálhatjuk meg bevetés közben. És a durván nagy csillagrombolóknak is sokkal több szerep jut.

star-wars-rebels-ahsoka-888x456

Sok az utalás az első filmre – Vader magánrepül, a csapat birodalmi teherszállítóra pattan, Ezra leigázott, füsttől gomolygó bolygóján néz körül kismotoron, mestere pedig rohamosztagos jelmezbe bújik… Ám sajnos számos butaság is becsúszott. Vader és Ahsoka kapcsolata pl. érdekes szál, de mivel a III. rész eseményei után járunk, aligha az eltűnt tanítványa érdekelné (amúgy Luke módjára) a furcsa mód gyászoló apát és Uralkodóját. Említés szinten szóba jön Obi-Wan is – én bízom felbukkanásában… és egy kevésbé örvendetes “Cameo” részesei lehetünk ismét.

Star-Wars-Rebels-Season-Two-15

Bátor hőseink, ha nagyon lassan is – hisz gyereksorozatról van szó – de jellemfejlődnek. Külsőleg is: Ahsoka végre nem az az idegesítő kis mitugrász, hanem egy JEDI, de erre is még csak utalások történtek, meg amúgy is, idétlenkedni ott van helyette az engem még mindig kicsit zavaró Ezra (a szinkronszínésszel a Világból ki lehetne üldözni), aki kapott egy Luke-hoz méltó sebhelyet az arcára és – bár az elmetrükk még nem megy neki – fejlődnek Jedi képességei. Vader jelenlétét pl. megérzi – fázni kezd a közelében.

Screen-Shot-2015-06-19-at-5.28.09-PM-1024x662

Izgalmasnak ígérkezik az évad, van ebben a sorozatban potenciál, Vadert érdemes volt kikukázni, bár néhol túlzott fizikai erővel ruházták fel és a vékony fénykardok azóta sem tetszenek, no de van itt még nagyobb, sötétebb erő is – hisz Vader “csak” a tanítvány. A java csak ezután jön!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: