Skip to content
2015. január 19. hétfő / sum-blink

Top 10 játékzene

… és mivel csúnya retrosznob vagyok, így a zenei top 10-em is ennek megfelelően fog alakulni. 🙂

Nézzük milyen zenék bizsergetnek igazán meg, hozzák vissza a játékkedvet, a szép emlékeket.

(Én elismerem, hogy egy Uncharted, vagy a retro érából pl. a Red Alert zenéje fantasztikus szakmai füllel – tisztelem is, de most totál személyes bejegyzésről van szó, ugyebár.)

10.

Atyaég, hova suvasszam be ezt a képzőművészeti és digitális vizuálorgazmust, az Okamit? Már  a PORTAL sem fért be… A témának megfelelő zenei aláfestés csak hab, az amúgy is tökéletes tortán mindkét esetben.

9.

A Drakan első része a vércpécés korszakommal forrott egybe. Ennél a játéknál döbbentem rá, hogy betegesen sokat játszom és ez tűrhetetlen. 😀 (Hasonló okokból nem játszom az NFS III-mal sem egy ideje.)

8.

GTA nélkül nem lehet lista. Elhatároztam… Ez a rész nem a kedvencem (a Vice City az), de annyira jellegzetes, egy kort lefestő zenéje van, hogy nem maradhatott ki.

7.

Amennyire ódzkodom az animéktől, annyira ragaszkodom azokhoz, amelyeket megszeretek. Így van ez a keleti videojátékokkal is. Kis híja volt, hogy ne a Promise vagy a Resi 4 írógépzene szerepeljen itt. Ez a zene nagyon megfogott, igazi HC – hasonló témában a GoW is odavág.

6.

Nagyon a lista végére csúszott – igazságtalanul. A Driver olyan hihetetlen funky-jazz session-ökkel állt elő, az überelhetetlen menü témával, hogy a mai napig nem győzöm hallgatni… Az emlékek miatt (nyár, medence, PS1) nyomta le depiskedő Max Payne 2-t.

5.

Croc! Imádom! Mindig tettem-vettem a menüben, hogy hallgathassam.

Fej-fej mellett halad a James Pond II-vel, első Sega játékommal, íme a menü témája.

4.

Á, Shadow Man. Hihetetlen, ez a muzsika, mai napig megnézem a traliert, javarészt miatta. Persze az amolyan Easter Egg-ként felfogható Marco’s yard is mindent visz. NAGYON alulértékelt játékról van ám szó!

3. Ha Sega, akkor nem maradhat el Sonic első pályájának zenéje sem, melyet ha milliószor nem hallottam egyszer sem. Gondoltam egy Dracula-t vagy Cauldron-t is linkelek, de végül a sün nyert.

2.

A vérhangulatos játék állítom 60%-ban a zenéje miatt köszönheti, hogy képtelen vagyok nem végigjátszani évente. Szeretem a tényt, hogy kiadták az OST-t, ez a remix pedig a kedvencem via Chris Vrenna:

1.

A JÁTÉK. Én ezt a menüzenét akármikor, akárhányszor meg tudom hallgatni és a legkedvesebb emlékeim ugranak be játékos korszakomból. A harmadik résznél dettó, de az első rész zenéje megszámlálhatatlan alkalommal lett lejátszva nálam. Tippelni sem tudnék.

(A Tony Hawk és Star Wars játéksorozat zenéi érthető okokból kimaradtak, lévén előbb léteztek a zenék, mint a játékok, de természetesen alapvetés mindkettő. Ugyanígy vagyok a Disney adaptációkkal…)

Ezek a zenék képesek nosztalgiára bírni, ez az a 10 szám (vagy 20? Csak okosan…), ami legtöbbet pörög a Youtube-on játék score témában.

(Tuti kimaradt valami, kapásból a Mafia…)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: