Skip to content
2013. június 11. kedd / sum-blink

Óz, a hatalmas megnézve

6rl5_214_317Az Alice Csodaországban producerétől – olvashatjuk  a poszteren. Na most, hogy ez kinek jelent jót, azt nem tudom, engem a pikareszk világ már egyből elővigyázatosságra intett, hogy itt a 3D-re lesz “rámenve” és minden mást háttérbe helyeznek, meg úgy kvázi egy klasszikust is meggyaláznak. Vajon így lett? (Hát szoktam én tévedni…? Na ugye :P)

Igen. Az új Óz egy ostoba látványfilm lett. Hiába három rendkívül tehetséges ifjú színész, egyszerűen nézhetetlen a film és pont azért, ami miatt az Alice volt anno. Mert mindent a látvány máza burkol, a sztori egyenlő a nagy büdös nullával. Varázslónkról mellesleg kiderül (mert kivételesen egy előzményfilmről van szó), hogy egy ócska, sokszor tapló szemfényvesztő, aki beteg gyerekeknek nem mondja el miért nem tud segíteni rajtuk, hogy járhassanak….

Oz-The-Great-and-Powerful-11

A film egy az egyben az új Alice analógiája, csak itt nem nyúlüregbe esik hősünk, hanem a szokásos kansas-i forgószél repíti a varázslatos CGI birodalomba. Amit mindenképp megdicsérnék, az az Art Director Michael Kutsche munkája, aki remek karaktereket álmodott meg a meséhez, akár csak a hivatkozási alapnál. (Nézzétek meg az eredeti Kalapost, ezerszer jobb annál a vörhenyes Madonnánál…) A CGI tökéletes, különösen a porcelánbaba animációja tetszett – de ez vigyen el filmet a hátán?

030613oz1

Hát persze, hogy nem képes rá és csak a végén jegyezném meg a legdurvábbat, hogy ezt az Alice-Óz zsúrt Sam Raimi rendezte! (Evil Dead? Hm?) Hihetetlen, komolyan mondom… És mindehhez szegény Danny Elfmann komponált zenét, de mit lehet egy zavaros 3D színezőkönyvhöz aláfestőzenének társítani? Disney, légyszi ne csinálj Star Wars-t.

Oz-the-Great-and-Powerful-James-Franco

Tanulság? Nem nagyon van. Se a filmben, se a megnézése után az emberben. Illetve bocs, egy mégis: Nézzétek meg a Jurassic Park-ot ötvenedszer… jobban jártok.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: