Skip to content
2012. június 10. vasárnap / sum-blink

E3: NFS Most Wanted újdonságok

Dobozképet, videókat már láthattatok róla, ám most következzen pár friss hír a közelgő Need for Speed játékról. Matt Webster, a program producere szerint, játszani, sokkal jobb barátokkal, mint egyedül – ez lehetett tán a fő szempont az új epizód elkészítésekor is.  Ez az rész – nevét könnyen félreértelmezhetően – nem egy folytatás, vagy ha úgy tetszik reboot lesz (mint a Hot Pursuit), sokkal inkább a Burnout Paradise folytatása! Igen, jól olvastátok! Már a doboz design is erre enged következtetni, valamint az a nem elhanyagolható tény, hogy a játék fejlesztését a Criterion Games végzi.

A legutóbbi Burnout hatalmas, városban kószálós rendszere köszön tehát vissza, sokkal több, a 2010-es évekhez igazított, kiforrottabb közösségi és multiplayer lehetőségekkel. Ehhez a fejlesztők egy ismert modult frissítettek, melynek neve Autolog 2.0. A rendszer lényege egyértelműen a közösségi élmény fokozása: akár korábbi, más EA játékaink adatait (pl. SSX) is importálhatjuk az adatbázisba, ahol barátainkat tartjuk nyilván és ezek az adatok, feltehetően befolyásolják a multiplayer rendszer határait feszegető, társainkkal egyidejűleg történő rivalizálás feltételeit.

Ebben a részben nem a gyorsaság lesz a legmérvadóbb szempont, hanem a „hogyan”. A Burnout-hoz hasonlóan minél látványosabb akciókat kell végrehajtanunk: úttesten keresztül átrepülni, kerítéseket, kapukat kiszakítani, a biztonsági kamerák előtt figurázni, a nyakunkban loholó rendőrökkel. Ettől független, az úgynevezett Speed Point-oknak is jelentősségük lesz, tapasztalati pontjaik növelésében, amik nagyon fontosak, mivel az említett új Autolog modul-e szerint kínál fel, velünk egy szinten tartózkodó versenytársakat is – akár teljesen idegenek kihívásait is elfogadhatjuk a nyitott, hatalmas városban cirkálva. Természetesen a rendőrök elől el is bújhatunk, a „cooldown” pontok segítségével.

Emlékeztek a Burnout észveszejtő, másodperceken múló, torokszorító versenyeire, mikor árgus szemekkel figyeltétek az útlevágásokat, drifteltetek egy kis nitróért, aminek feltornászásán helyezések múlhattak? Ezt kapjuk ebben a játékban, a 20 perces bemutató alapján – állítják, akik élőben látták a prezentációt.

A Most Wanted ez év október 30.-ára várható.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: