Skip to content
2012. június 8. péntek / sum-blink

E3: Super Mario Bros 2 – 3DS részletek

Takashi Tezuka számos részletet és kulisszatitkot fedett fel a készülő, 3DS-en már a másodiknak számító, Mario kalandról. A program, nem titkoltan a kétjátékos, kooperatív élményekre lesz kihegyezve, melyben a vállalkozó szelleműek, egymást kergetve-ugrálva érméket gyűjtögethetnek, mint a régi szép időkben. Fontos Megjegyezni, hogy jelenleg még, a Wii U-ra megjelenő Mario játék (Mario U) fejlesztése is folyik. A fő különbség a két program közt, hogy míg utóbbi, az új konzol speciális adottságait igyekszik majd kihasználni, addig a Mario Bros 2 (miközben ugyanezt teszi a 3DS-el) játékmenetét illetően teljesen különbözni fog a Mario U-tól.

A 3DS változatban, érmefürdőre számíthatnak a játékosok – a szó szoros értelmében. Egész pontosan egymillió összegyűjthető érme szerepel, majd a programban, ami nem éppen kis szám, főleg, ha a szavatosságot vesszük figyelembe. Nézzük a kooperatív mód specifikációit. Eleinte a Nintendónál elgondolkoztak, jó lenne-e, ha a két játékos, két külön képernyőn jelenne-e meg. Számos érv szólt mellette, ám végül, a korábbi, Wii-s tapasztalatok alapján, úgy határoztak, hogy ugyanazt a történést lássa mindkét játékos: legyenek ketten egyszerre a képernyőn a figurák, mert az, tapasztalataik alapján, jobban elősegíti a csapatmunkát.

Egy felmérésből az is kiderült, hogy az új Super Mario Bros túl könnyű, ám a Mario 3D Land túl nehéz volt, az átlag játékosok számára. Bár Tezuka az utóbbi kijelentéssel nem értett egyet, azt leszögezte, most nem fognak fukarkodni az assist blockokkal, melyek hőseinket segítik, különböző power-upok formájában. (Legutóbb kettő fajta volt, talán most újabbakra is számíthatunk.) Végül az egyjátékos módra is kitért Tezuka, mely a Coin Rush móddal bővül: tulajdonképpen egy őrült hajszát kell elképzelni, három, már feloldott világon keresztül, melyeket szabadon választ a gép. A második pályát teljesítve megduplázódik, a harmadikat legyűrve, megtriplázódik érméink száma – így az egymillió aranyat akár egyedül játszva is bezsebelhetjük!

 A játék, Amerikában, 2012 Augusztus 19.-én jelenik meg.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: