Skip to content
2012. május 16. szerda / sum-blink

Játékos lányok

Nem a “gémer girl-ök”, de még csak nem is a “felnőtt” filmek könnyű vérű szereplőinek élete lesz a téma, hanem – a játékvilág legendás tökösgyurkáihoz hasonlóan – a legmaradandóbb videojáték amazonokat mutatnám be Nektek. Öt percben.

Rayne: 2012-re a játékipar, Lara Croft-ból, a feminim hősök létjogosultságát kivívó hősnőből kiindulva, bőven kitermelt emlékezetes és kevésbé maradandó harcias lánykákat. Rayne az első áldozatunk.

A Bloodrayne játékok vörös vámpír főhősnőjének tettei és étkezési szokásai finomnak épp nem mondhatóak, de ahogy mozog-pörög-forog fekete latex ruhájában, majd a folytatásban nagy-estéiben, az azt hiszem megér egy misét. (Milyen Uwe Boll?)

Alice Liddell: Alice American McGee agyából pattant ki – ebből adódóan az első részben akár egy Addams családtagnak is hihettük volna. Ám a másodikban igazi nővé érett és fanatizmusom nem engedheti, hogy ne kapjon helyet hatalmas zöld szemeivel a virtuális “lányhős” Panteonban.

Rynn: Drakan. Mennyi szép emlék. Rynn lenge ruházata, hatalmas… sárkánya és kardjai, a csodás barlangok, havas tájak, meseszép zenék. A harmadik résznek se híre, se hamva – ám a veres hölgyeményt mindenképp tegyük rá a listára, ha másért nem is, nosztalgiából! Good times!

Lara Croft: R.I.P. régi Lara. Itt emlékezünk meg Rád, a hősre, ki nem sebeit nyaldosta lakatlan szigeteken, hanem T-rexeket nyomott le – ha jól számolom 5 darabot a sorozat folyamán.

Aya Brea: Parazita Évát PSP-s kalandjából ismertem meg és bátran állíthatom a Japán videojáték “irodalom” egyik legeredetibb főhősnőjére leltem benne. Leszaggatható ruhák? Yikes – ahogy a művelt ukrán mondja.

Elexis Sinclaire: Régi és új reinkarnálódásával is találkozhattunk már… a ’90-es évek egyik sztárjátékának főgonosz “banyája”, a fekete hajú vállalatvezető, sötét utakon szerzett pénzeit, alighanem plasztikai műtétekre költötte. Pattanásos suhancként megmaradt emlékezetes figurának, a folytatás meg hol késik?

Alyx: az első igazán ÉLŐNEK és emberinek ható poligonlányka monitorainkról. Emlékszem, mikor szószátyár Gordonnal együtt irtottuk a “zombine-okat” egy sötét alagútban, zseblámpánkkal, s mikor rávilágítottam eltakarta a szemét. Tetszett a jelenet – ahogy a gondosan kiötlött többi is. (Amúgy ebben az esetben is roppant mód hiánylom a folytatást, de ezt már csak zárójelben.)

Persze kimaradt Ada, Faith, Julie Strain, a játékvilág Mata Harija, Cate Archer… nos, igen: sok játékot adtak el még női karakterekkel/ szexualitással (mint minden mást) és sok volt a valóban eredeti, emlékezetes emlékezetes hölgy a játékvilágban. Tán egyszer, egy folytatásban Ők is helyet kapnak!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: