Skip to content
2012. május 13. vasárnap / sum-blink

Ezt tolom: X-box

Mármint nem a konzolt tologatom a parkettán, hanem négy darab játékot rajta. Első benyomásaim következnek az előző generáció legbivalyabb gépéről…

A konkurens PS2-Dreamcast-Gamecube hármas egyikének sem volt annyira erős hardvere (ami persze nem jelent semmit, mert Dreamcastre alig volt engem érdeklő vagy exkluzív játék, Gamecube-ra bőven, a PS2 pedig amit a GoW 2-vel letett látvány tekintetében az asztalra búcsúzóul, az pedig simán X-box szint), mint a Microsoft első konzoljának. A gép ebből adódóan igen nehéz és nagy, tele ventilátorral… (Slim kiadás nem készült belőle.)

Mindjárt érdekesség a Dashboard, mely sokkal komplikáltabb, mint a – később Softmoddal hasonlóan felokosítható – PS2 bekapcsolás utáni menüje, ahol lényegében csak a memóriakártyákat kezelhettük. Jól néz ki és hasznos. Az akkori Xbox live (a classic már sajnos nem üzemel) innen elérhető, de ami a legmókásabb a 60 gigás merevlemez! Az alap, hogy a mentések ide kerülnek, ergo memóriakártya kilőve (vehetünk, ha éppen akarjuk szállítani mentéseinket, a Joy hátuljába dugható), de audio CD-inket is rippelhetjük a gépre, így játék közben HIVATALOSAN is hallgathatjuk kedvenc számainkat – már ha az adott program támogatja ezt. A Joystick kellemesen könnyű, de a kezdetek óta – tán nem is véletlen – ugyanúgy kinéző PS-éhez képest jóval bonyolultabb és kicsit kényelmetlenebb fogású.

Nézzük a játékokat, amiket tesztelgetek. (Az összes exkluzív cím.)

Star Wars: Obi Wan

Fan lévén az első beszerzendő játék, egyenlőre kölcsön változata. Ez volt, ami tán leginkább érdekelt! Grafikailag nem a legmeggyőzőbb program, felteszem a Bounty Hunter motorját használja, ami bár nem csúnya, de kissé sivár. Szépek a tükröződések, a hátterek, ám az irányítás valami rettenet gyenge, a sztori pedig az első epizód némileg áthegesztett, butácska története. Őszintén: erre számítottam, ennek ellenére végigtolom, jön is majd a teszt róla, ahogy a többiekről is!

Shrek

Az Obi-Wan-hoz hasonlóan az egyik játék a nyitókínálatból, amit nagyon vártam. Amikor képeken anno megláttam és látványt tekintve szinte teljesen úgy nézett ki, mint maga a MOZIFILM, azt mondtam: ez azonnal kell! Hát, el telt vagy 10 év de SakmaN-nek hála itt van. 🙂 Az irányítás megint csak katasztrófa, a küldetések buták (az első részhez a sztorinak köze sincsen), kameragondjai is vannak… de Shrek és hiába az eltelt idő: ma is GYÖNYÖRŰ! Egyszerűen hihetetlen mit tudott ez a gép akkoriban, a bump mapping olyan szinten jelen van a programban, mint még soha máshol: Shrek pulcsijának minden szála látszik, zekéjén kidomborodnak a repedések, a falak, barlangok érdesek. Nagyon szép játék – ám sajnos össze lett csapva.

Midtown Madness 3.

Microsoft konzolhoz, Microsoft játék is dukál! Az előző két rész az első Sandbox játékok egyike volt, az autós játékok világában: imádtam őket. Bár enyhén szólva, azokra sem volt jellemző a szimuláció jelleg, a harmadik rész már totálisan árkád lett, a Crazy Taxi ehhez képest rally program. Csodálatos a grafikája: a fodrozódó víz, a hatalmas városok, a csillogó autók – ám fizika terén nem sokat változott a program (a realitás javára) és az irányítás sem túl… khm kiforrott. És mivel a küldetések nehézsége elmebeteg szinten mozog, így számomra marad a rippelt zenére furikázás.

Toe Jam and Earl III.

Erről a sorozatról a büdös életben nem hallottam: a sztorit vizsgálva a rap zenéhez valami köze van, ahogy az eddigi 2D-s részeknek is, de olyan kaotikus az egész, hogy többet nem tudtam kihámozni a középfokú angolommal. Platform játék elvont karakterekkel, érthetetlen küldetésekkel és ismét nem túl jó irányítással. Ellenben nagyon szép. (Neeem, nem vettem meg: kölcsön játék.)

Ennyi lenne első kis összefoglalóm – lényegében csak csinos techndemóim vannak jelenleg… a saját Obi-Wan mellett a Bruce Lee, a Far Cry Insticts, a LOTR első része és a Shenmue 2 van elvileg valamelyik rohadtul lusta postás zsákjában – már, ha feladta őket az illető…

Mind exkluzív játék és azt hiszem a nyitókínálat után már nem lesznek irányítás gondjaim velük – ami egyedül zavar jelenleg az X-boxban. És hogy miért van ma is ennyi rajongója a gépnek? Mert egyébként csodás “kis” konzol volt ez, kérem! (Köszönöm!)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: