Skip to content
2012. március 9. péntek / sum-blink

2012: nagy visszatérők

A játékvilágban, a közeledő tavasszal, a régi nagy nevek is újraélednek, ki így – ki úgy próbál visszatérni idén monitorjainkra, televízióinkra: valamelyik játék teljesen visszatér gyökereihez, de lesz akinek új utakat szántak a fejlesztők. Vajon melyik irányvonal válik majd be jobban?

Az összesítőben csak a tényleg régóta futó sorozatokat taglalom, ám így is előfordulhat, hogy valakinek a kedvence kimarad. (Bioshock, COD, MOH sorozatok…)

Hitman Absolution:

A kopasz bérgyilkos visszatér, új “fícsörökről” nagyon nem tudok, ami működött eddig is, azon minek rontani – sunnyogás ezerrel, csodás grafikával.

Tony Hawk HD:

A vissza a kezdetekhez tipikus esete – ez nem csak egy HD felbontásban kiadott régi epizód lesz, amit ma nagy divatosan játszanak a konzolosokkal a kiadók (bár, míg van rájuk vevő…), hanem egy Tomb Raider Anniversary-hoz hasonlatos teljes értékű új játék, az első rész környezetével, elemeivel. Igazi nosztalgia – a THPS sorozatra amúgy is ráférne ismét a siker, mióta a Skate sorozat többször is földbe döngölte.

EZ A PÁLYA látható a fenti videón, csak úgy összevetésképpen. 🙂

Tomb Raider:

Ha egy sorozat tagja több tíz év után elhagyja az alcímet – sorszámozást az nem sok jót jelent. Az új TR megpróbál egy teljesen új, emberibb Larát felépíteni, aki vérzik, csetlik, botlik, nyöszörög hajótöröttként egy szigeten, fáklyája és íja van csak segítségére a túlélésben. Lost szerű cselekmény – a Tomb Raider-hez abszolút nem illő játékmenet. Megosztja az ősrajongókat – én speciel ki nem állom az alapötletet, de mint önálló játék, elképzelhető, hogy jó lesz…

Rayman Origins:

Túl sokat nem írnék Rayman-ről, hisz egyrészt már megtettem, másrészt konzolokon már elérhető és hamarosan PC-n is – visszatért 2 dimenzióba, de maradt olyan mókás és szórakoztató, mint volt, Sonic-süni méltó riválisa.

Max Payne 3:

A film-noir-t a játékvilágba elhozó drámai akció sorozat harmadik része ötvözi az FPS/ TPS részeket és ezúttal a Dél-Amerikai, Mexikói szegénynegyedek lesznek pisztolypárbajaink fő színhelyei. Elvileg három síkon játszódik a sztori, így a “régi” Max is felbukkan. Szépnek szép, a többi kiderül.

GTA V:

A méltán (botrány)híres sorozat új tagja, szinte filmszerű grafikával varázsol el minket – az már biztos, hogy döbbenetes megjelenítés és szabadság vár ránk majd a játékban, mely inkább a napsütötte Vice City-s részeket idézi meg környezetét tekintve, kombinálva a San Andreas kertvárosaival, lankáival.

Far Cry 3:

A Far Cry számomra mindig is tech-demó volt inkább, mint játék, de egyik része sem sikerült kimondottan rosszra (bár a kettőt épp csak kipróbáltam) – járművek, dzsungel, össztűz – minden ami kell, a legbikább új engine-el.

Devil May Cry:

A Tomb Raider tipikus esete – az emós főhősre lecserélt, cyberpunk miliőben lődöző új figura ketté osztotta a játékosokat – az biztos, hogy a stílus nem változott, látványos is lesz a játék, ám Dante kinézete, attitűdje és a Gótika sokaknak hiányozni fog majd.

Részemről a sorozatok megújítása az eredeti elemek nem bolygatásával a nyerő recept – majd elválik a többiek, hogy gondolják…

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: