Skip to content
2012. február 21. kedd / sum-blink

Sorozat szinkronok

Nem tudom megfigyeltétek-e, de az utóbbi években egyre gyalázatosabbra sikerednek bizonyos sorozatok szinkronjai. Na, szögezzük le, én nem vagyok az a “felirattal minden jobb” típus – a Jóbarátokban kifejezetten irritált Rachel, vagy Ross eredeti hangja. A magyar szinkron nagyon is kiváló volt, az általam oly szeretett 90-es években: Simpson Család, South Park, Rém Rendes család… Sajnos a rajzfilmeknél merészebben cserélik le az egyes karakterek szinkronhangját.

Az SP (a sorozat, nem az a homoerotikus tini-p*cs) részekre majd még kitérek egy írásban, de röviden: míg a HÁBÉÓ csinálta a szinkront – első 4 évad, a legjobb részek – addig volt jó minőségű, majd átkerült a Mikroszinkronhoz és az olyan jó színészek hangja, mint Józsa Imre (Garrison), vagy Mackey szinkronja és számos mellékszereplő hang ment a kukába. Rosszabb lett na. Értem? (Azaz Okés? Brrr…)

Mindez Simpsonékhoz hasonlóan, ahol még a fordítással is gáz van. A legutóbbi Viasat-os szinkronban. Pl. a bal oldali képen látható jelentet így fordították: “Nem beszélek franciául.” Wut? Nem elég, hogy a részek színvonalai süllyednek/ ingadoznak, a szinkronnak/fordításnak is kell? Ropi, Apu és egyéb, remek magyar szinkronok szintén a süllyesztő áldozatai lettek – arról nem is beszélve, hogy a szereplőket hol az eredeti angol (pl. Ropi esetében Krusty), hol a már megszokott nevükön hívják, mindennemű logika nélkül váltogatva. (Ez igaz a South Park-ra is: Csókszondákó/ Choksondik) A Futurama szintén hasonló problémákkal küzd olykor. Szerencsére Forgács Gábor kiváló szinkronszínészt mindhárom sorozatban egyre gyakrabban alkalmazzák.

Ennyi lett volna mai sirámom, adjunk hálát, hogy a zseniális Székhelyi József, Simonyi Balázs, Fekete Zoltán, Csőre Gábor maradtak…

Legközelebb Alan Wake teszt jön! Kabbe’ gyíkok én leléptem.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: