Skip to content
2011. december 12. hétfő / sum-blink

Miért bojkottál a Sony?

Marhára nem értek pár dolgot a Sony üzletpolitikájában.

Pl. miért nyír ki direkt konzolokat? – gondolok itt pl. a legeladottabb PS2-re és a most olcsósított PSP-re. Előbbire már évek óta szinte csak a kötelező Fifák jönnek ki, utóbbira is ezek meg hatmillió JRPG, mert a Japók azt eszik és Japó a konzol. WTF? Eddig nem volt Japán? Akkor miért jelentek meg rá populárisabb játékok is?

PS2: Indokolhatnák a grafikai igények kielégíthetetlenségével a dolgot – csak nem kajálnám be. (A PS2 szerencsére van annyira tökös konzol, hogy tízen X év alatt kitermelt annyi jó játékot, amivel életünk végéig el lehetünk.) Miért nem? Mert ott a Wii. Ami ugyan Gamecube szintet hoz – ez a PS2-nél egy nagyon kicsivel erősebb – ám sosem használják ki multiplatform játékoknál. Pár példa:

De linkelhetném a Black Ops-ot, vagy a csotrogány NFS-eket. Nehogy már egy God of War 2 után ne tudja produkálni a PS2 ezt a grafikai színvonalat.  Hogy PSP portok meg miért nem készülnek, az meg a másik nagy fekete lyuk… A játékfejlesztést 3 dolog befolyásolja: Pénz-pénz-pénz.

PSP: DS-re miért tudott kijönni egy jópofa 2D-s Force Unleashed 2, a visszabutítható Wii-s példáról nem is beszélve, ami az elsőnél még ment. Elintéznek minket egy – amúgy kétségtelen ígéretes – Final Fantasy-val, aztán csókolom? Kedves Sony Sándor: ezúton üzenem, mert nyilván ezt olvasod szabadidődben, hogy bite me!

(A hivatalos Sony magazin elejéről minden esetre lekaparhatnák a két konzol logóját, ha már egy büdös betűt nem írnak róluk…)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: