Skip to content
2011. november 11. péntek / sum-blink

X-akta: Kötelező látnivalók Star Wars rajongóknak!

Vannak olyan dolgok, amiket csakis az internetről szerezhetünk be, hogy csillapítsuk Star Wars iránti rajongásunkat – mivel vagy rajongók készítették, non profit céllal, vagy pedig lehetetlen boltokban kapni. Mégis, ha szereted a Star Wars-t, KÖTELEZŐEK!

Star Wars Revisited by Adywan

Az úriember először a IV. részt újította fel, melyet DVD formátumban tölthetünk le, menüvel, ahogy a nagykönyvben megvan írva. Többszáz aprócska változtatást hajtott végre (listázva van) a hátterek lecserélésétől kezdve az olyan apróságokig, mint hogy az X-wingek hajtóműve rózsaszín helyett piros, a Cantinában az űrlények digitálisan pislognak, fintorognak vagy említhetném az extraként megtekinthető 3D-sített Jabba jelenetet is.
A Birodalom visszavágot már HD-ben tatarozta fel tűélesre, hogy a hópihék is látszódjanak a lépegetőkön. Szintén háttércserék, színkorrekciók is javítják az összképet. Tehetséges egy rajongó, annyi szent.

Deleted Magic

Erre a DVD-re nem rég bukkantam rá. Eszméletlen! Olyan kivágott, sosem látott jelenteknek lehetünk szemtanúi, olyan ritka interjúkat, castingokat láthatunk, amit eddig tán csak Lucas és stábja. A készítő valakivel nagyon jóban volt Hollywoodban! Az egész episode IV megnézhető tulajdonképpen és a kimaradt jelenetek, bakik mindig az időrendben megfelelő helyre vannak beszúrva.Mindez rendkívül igényes menüs DVD-n, extrákkal, mint pl. egy korabeli figura reklám, vagy a következő két rész Deleted Magic változatú trailer-e. Pár érdekes leírás és kisebb videó is van a film mellé csatolva.

Holiday Special
Na igen, a kedvencem. Ez egy TV-ben leadott Star Wars matiné volt, az igazi trilógia szereplőivel (Harrison Ford, Mark Hamill…), de akkora bukás lett, hogy Lucas az első adás után kiadta a 66-os parancsot és minden nyomot igyekezett megsemmisíteni. Szerencsére nem járt sikerrel. Igen rossz VHS felvételben érhető el ez a borzadály, melyben Csubakka családjához igyekszik haza dalolni az Élet Napját ünneplvén, de birodalmi erők eltérítik. Leia hercegnő is dalra fakad,meg lemegy egy klipp is Mos Eisleyből… Csuvi felesége otthon főz, várja az urát, rohamosztagosok faggatják… a TV-ben közben egy Boba Fett rajzfilm megy le. Hatalmas nagy baromság, de kihagyhatatlan. Tán rosszabb, mint a Clone Wars.
Star Wars Droids
Egy igen blőd rajzfilm, mely szintén VHS-ről maradt meg, de mivel ezt a Holiday Special-el ellentétben ki is adták, tán DVD-re is megjelent már valahol. A főszereplők R2D2 és C3PO, de csak ennyi az egyezés,mert rajtuk kívül olyan szinten kitalált figurák szerepelnek a mesében, hogy sehogy sem tudjuk hova tenni a Star Wars univerzumban. (Volt egy Ewoks rajzfilm is, még nem találtam meg.)

Star Wars Trilogy – The Original Radio Drama

Egy kis audio gyönyör: Star Wars rádiójáték! Szabó család nincsen, hát hallgassuk meg kedvenc trilógiánkat a régi bakelites meséket felidézendő! Meglepően szép minőségben örökítették meg az utókornak. Utíni!

Star Wars – Christmas In The Stars – Star Wars Christmas Album

Továbbra is a fülünket “kényeztetik”. Karácsonyi album, olyan sztárok előadásában, mint R2D2 és C3PO.

Egyéb nyalánkságok:
…szavakkal leírhatatlan Star Wars kabaré.
Gondolom a Harc az Endor bolygóért 1-2-t ismeritek többen is. Túl sok köze a helyszínen és az ewokokon kívül nincs az ismert trilógiához.

(Ezeket az extra anyagokat szinte csakis torrent oldalakon érhetitek el.)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: