Skip to content
2011. október 27. csütörtök / sum-blink

Sorozat ajánló

Hogy is van ez? Szidom itt az amcsikat, közben meg a blink a kedvenc zenekarom, a régi Star Wars meg a kedvenc trilógiám? Amerikából – főleg 2000-től nagyon kevés erkölcsileg értékes dolog, vagy igényesség áramlik keletebbre. Persze sok dologban fejlettebb kultúra, de azok inkább külsőségek. Nézzük Hollywoodot – mi van ma? Csili-vili, 4D-s, (komolyan, lenyúlták az ötletem – szagosfilm) ötlettelen remake-k. Szinte minden új film remake, vagy egy kedvenc gyerekkori rajzfilmem lejáratása! A ’80-as, ’90-es évek vígjátékai, kalandfilmjei sőt, remake-ei állítom máig ütősebbek, mint ezek a bőrlehúzások. Ugyanez a helyzet a sorozatokkal is!

Amit én most itt ajánlok, az nem a szokásos Chuck Lorre féle elfáradt, alpári humor lesz (végigkísértem, mind a Big Banget, mind a 2 pasit, nem vakon írom ezt), vagy a South Park első 4 évadán át kiváló humorú, mára az ordenáré-kegyetlen taplóságba süllyedő rajzfilmsorozata lesz.

Dilizsaruk

Rowan Atkinson egy rendőrkapitányság élén? Ez csak röhejes lehet! Kiváló angol sorozat, amit nem erőltettek kifulladásig – két (mai kifejezéssel) évada van, de cserébe számtalanszor újranézhető, mert nem az a lerágott csont humor. (Az összes rész fent van.)

IT Crowd

Szintén angol sorozat két geek-ről egy irodaház pincéjéből. Annak ellenére, hogy “mai” darab, szinte minden része egy gyöngyszem – köszönhető ez a kiválóan adagolt angol humornak (Pythonék cirkusza nekem már sok volt) és a jó forgatókönyvnek. Szintén nem a mennyiségre mentek – 4 rövid évadocska van, magyarul Kockafejek néven fut. (A DVD-k menüje külön misét megérdemelne, keressetek rá.)

Nagyon különleges ügyosztály

A Csupasz pisztoly filmek előzményeként is felfogható rövidke TV sorozat Leslie Nielsen-el. Nyugodjon békében.

Fekete Vipera

Ismét Rowan Atkinson a főszereplő ebben a történelmen átívelő, kellemesen angol baromságban – még sokak mai kedvence Hugh Laurie is felbukkan mellékszereplőként.

A 90-es évekből, amit mindenképp ajánlok amcsiéktól a kötelező/ klasszik Jóbarátok (rengeteg mai sorozat pl. a HIMYM alapköve) és Joey című spin-off-ja, valamint a Rém Rendes Család mellé, az a Férjek Gyöngye (Jerry Stiller zseniális), a hasonló stílusú, bár újabb keletű Jim szerint a világ és fekete változata az Életem értelmei, a szintén klasszikus Cheers és a kissé színpadias Kaliforniába jöttem no és az igazi halhatatlan angol komikusok önálló sorozatai – a Benny Hill show és Mr. Bean. A Monty Python repülő cirkusza és a Waczak szálló már csak ínyenceknek ajánlott, de nekik nagyon!

Ugyanilyen jön filmekről is – nem is egy!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: