Skip to content
2011. október 18. kedd / sum-blink

X-akta: Noooooooo!

Kezdjük is mindjárt az egyik átmenekített bejegyzéssel, amik ezentúl X-akta néven futnak:

Star Wars BD kiadás
Akárhogy is számolom Lukács Dagobert György eddig 5 bőrt húzott le egyetlen filmtrilógiáról, ami a Star Wars IV-V-VI lenne, ugyebár. Először a klasszikus moziváltozatokat alkotta meg, amiket máig sokan visszasírnak. Ezt követte a ’95 körüli VHS, ami digitálisan újra lett polírozva, majd a ’97-es Special Edition, mely kimaradt/ felújított jeleneteket tartalmazott. Na, itt már kiverhették a biztosítékot olyasmi jelenetek, mint Jabba palotájában az új buli…
Persze a DVD kiadás sem hazudtolta meg magát – kicserélt Anakin a végkifejletben, a IV. részben új Jabba (már a második!) A rajongói Adywan változatot ne számítsuk új verziónak…Most pedig, ötödikként a Szeptember 16.- án megjelenő Blu-Ray változat nyújt sok “meglepetést” a rajongóknak. Apropó, buli a Saturnban, fénykard gondolom kötelező, barátnő kizárva.

Lehet elkukkantok megnézni a magyar Skywalkeréket, meg az extrákat, mert 40-ezerért A: nem is venném meg, B: nincs is lejátszóm.

Vissza a változtatásokhoz. Lukaskezű most sem bírt magával, megint belekavart a filmekbe. Először is, jó hír, hogy minden részhez kapunk 5.1-es magyar hangot, a Kránitz Lajos (Isten nyugosztalja!) féle Darth Vaderes szinkronnal. Ez HC rajongóknak rossz hír, ugyanis a Birodalom visszavágban így nem lélegzik majd Vader. (Azt mondjuk nem értem, hogy a DVD-kre – azok közül is a 6-ból, 5-re – azért nem került szinkron, mert gánynak tartotta fürtöske a magyar hangokat. Azok pedig azóta sem változtak…)

Ami kevésbé örvendetes a képi/ hangi belepiszkálások, legalábbis nagy részük.

Nézzük őket sorban.

Baljós Árnyak: – digitális Yoda:

Nem butaság, hisz így nem üt el annyira a következő kettőtől ez a rész, de én Yodát bábként szerettem – az Episode 1-es, hogy miért lett más kinézetű az már rejtély. (A jelenet már a Sith-ek DVD extra lemezén rajta volt.)
Új Remény:-a sárkányhangot utánzó Ob-Wan másképp kurjant:

Erre nem tudok mit mondani, rendben volt nekem az első is.

– Greedo lő elsőnek:

Akiket álmukban is foglalkoztatott ez a kardinális kérdés, azok most ismét felbolydulhatnak. Szerintem Lucas már direkt szórakozik velük.

Jedi Visszatér:

– Az ewok macik már pislognak is!

Engem nem zavart a műanyag szemük sem – ez sem változtatja meg drámaian cselekményt.

– Jabba palotájában egy dug sétál:

Szintúgy nem nagy szám jelenet, bár a CGI keverve a bábokkal nekem furán hatott eddig is. Most mégsem zavar, gondolom összeköti a két trilógiát. Jabba palotájának ajtaja amúgy nagyobb is lett! (Ja és Han Solo másképp fog kiolvadni, de ez tényleg mellékes.)

– Kijavított fénykardok:

Mikor az Uralkodó előtt összecsap apa és ia kardja, azok átlógnak egymáson… Ez a hiba kimondottan bosszantott, úgyhogy ennek örülök!

– Vader a végén Noooooo-t kiállt.

Állítólag Lucas így ad keretet a részeknek, hisz a 3. rész végén is ezt tette Luke apukája. Kissé röhejesnek hat…. Magyarban ezt egy új színésszel voltak kénytelen megoldani. (Feltehetően mi majd “Neeeeee-t” fogunk hallani… )

– Az utolsó űrcsatában több lesz az X-wing. Jó.

– Végezetül Jar-Jar eltűnik!!!!!! Ja, nem. Várjatok. Sajnos csak új szinkront kap.

Ennyi lenne eddig – meg jópár kimaradt jelenet… és persze egy halálcsillagnyi extra! Lessétek meg – a borítók nem szépek, de a díszdoboz szerintem igen!

http://www.dvdfutar.hu/termek.php?shopSID=6faddc79b4e0236c3eddedb20f93fdad&id=93824

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: